FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 4,9 av 5

Så här tycker våra kunder

Prisvärt med kvalitet! Mycket smidig tjänst som jag rekommenderar.
av
Medkännande och kunniga. Fick bra hjälp med de dokument som jag behövde.
av
Varmt och trevligt bemötande. Bra dokument och mycket trevliga människor.
av

Skriv ett kundomdöme

Bodelningsavtal för makar i samband med ena makens bortgång

395 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Bodelningsavtal för makar i samband med ena makens bortgång

När äktenskapet upphör på grund av att den ena maken avlider ska en bodelning ske om det finns särkullbarn med i bilden eller om den efterlevande maken vill att gemensamma barn ska erhålla sina arvslotter efter den avlidne föräldern trots att de enligt lag ska vänta tills båda föräldrarna har gått bort. I andra fall räcker det med en registrerad bouppteckning för att överföra ägandet på den efterlevande maken.

Med detta bodelningsavtal kan du och de övriga dödsbodelägarna själva förrätta bodelning utan jurist- eller en advokathjälp. I en bodelning mellan makar ska allt giftorättsgods ingå och vad gäller rätten att överta den gemensamma bostaden och bohaget gäller den endast gentemot den efterlevande maken. Dödsboet kan således inte hävda att de behöver bostaden bäst. Om den efterlevande maken vill och även kan, ur ekonomisk synpunkt, ta över den gemensamma bostaden ska så ske. Efter att bodelningen är förrättad är bodelningsavtalet det överlåtelsedokument som krävs för att den part som erhållit en fastighet i bodelningen ska kunna erhålla lagfart.

Vårt bodelningsavtal mellan makar i samband med den ena makens bortgång är garanterat juridiskt korrekt och upprättat av en jurist med specialkompetens. Naturligtvis medföljer detaljerade instruktioner och du kan ladda ner bodelningsavtalet direkt efter avslutad beställning.

Fri juridisk rådgivning ingår så du är alltid välkommen att kontakta våra jurister så hjälper vi dig.

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: