FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 4,9 av 5

Bodelningsavtal för direkt nedladdning!

Garanterat juridiskt korrekta bodelningsavtal upprättade av jurist med specialkompetens. Med nedanstående bodelningsavtal kan ni själva förrätta er bodelning till en bråkdel av vad det normalt kostar att förrätta en bodelning med hjälp av jurist eller advokat.

Fri juridisk rådgivning ingår så ni är alltid välkomna att kontakta våra jurister så hjälper vi er.

Klicka på det bodelningsavtal som är aktuellt för er för mer information!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om bodelningsavtal

Vad är ett bodelningsavtal?

Ett bodelningsavtal är ett juridiskt dokument som reglerar hur ett pars gemensamma tillgångar ska fördelas vid separation, skilsmässa eller dödsfall. Det är ett viktigt steg för att säkerställa att båda parterna får en rättvis andel av det gemensamma boet. Genom att ha ett klart och tydligt avtal kan ni undvika framtida konflikter och tvister.

Varför behöver vi ett bodelningsavtal?

För att undvika tvister och säkerställa en rättvis fördelning av era gemensamma tillgångar. Utan ett bodelningsavtal finns det inget bevis för att en bodelning har genomförts och för makar innebär det även att giftorätten finns kvar. Detta kan exempelvis förhindra dem att ta lån efter skilsmässan. En välformulerat bodelningshandling ger båda parterna trygghet och klarhet, samt minimerar risken för missförstånd i framtiden.

När är det bäst att upprätta ett bodelningsavtal?

Så snart som möjligt efter beslutet att separera, om ni har varit sambor, och efter att er ansökan om äktenskapsskillnad har blivit registrerad, om ni är gifta. Detta är särskilt viktigt om ni har gemensamma tillgångar som bostad, bil eller sparande. Genom att agera proaktivt kan ni undvika onödiga konflikter och tvister i framtiden. Ett tidigt avtal kan också underlätta den emotionella processen av separation.

Hur mycket kostar det att upprätta ett bodelningsavtal?

Hos oss erbjuder vi ett komplett bodelningsavtal för endast 395 kronor. Detta pris inkluderar inte bara själva avtalet, utan också fri juridisk rådgivning för att säkerställa att dina intressen skyddas. Det är ett mycket prisvärt alternativ jämfört med traditionella juridiska tjänster.

Ingår juridisk rådgivning i priset?

Absolut! När ni köper vårt bodelningsavtal ingår fri juridisk rådgivning. Vårt team av erfarna jurister står redo att svara på era frågor och vägleda er genom processen, vilket ger er extra trygghet. Vill ni läsa mer om bodelning på egen hand rekommenderar vi Bodelning.nu.

Hur snabbt kan vi få vårt bodelningsavtal?

Omedelbart efter köp kan ni ladda ner och börja använda avtalet. Vårt digitala format gör det enkelt och smidigt för er att få tillgång till ert avtal när ni behöver det, utan att behöva vänta på post eller andra fördröjningar.

Vad händer med vårt gemensamma hem i ett bodelningsavtal?

Hemmet kan säljas och vinsten delas mellan parterna eller en part kan lösa ut den andra. Allt beror på vad ni kommer överens om. Vårt avtal hjälper er att specificera och komma överens om de bästa villkoren för er situation, oavsett hur ni väljer att göra.

Hur hanteras skulder i bodelningsavtalet?

Skulder är avdragsgilla i en bodelning eftersom de påverkar det nettovärde som parterna kommer att dela på. Detta är viktigt eftersom målet är att båda parterna ska avsluta förhållandet med en rättvis fördelning av nettovärde när det gäller samboegendom eller giftorättsgods. Varje part börjar med att sammanställa värdet av sin egendom och därefter drar de av eventuella skulder för att fastställa sitt nettovärde. De två nettovärdena adderas sedan ihop, och resultatet divideras, vilket ger en rättvis fördelning av tillgångar och skulder för varje part när de går skilda vägar. I vårt avtal finns det tydliga riktlinjer för hur skulder ska hanteras och hur beräkningar ska utföras. Detta syftar till att skapa en trygg och rättvis upplevelse för båda parterna, där alla känner sig säkra på att deras ekonomiska intressen tas väl om hand.

Kan vi få hjälp med att fylla i bodelningsavtalet?

Självklart kan ni få hjälp med de frågor som uppstår när ni ska fylla i bodelningsavtalet. Vår kostnadsfria juridiska rådgivning är tillgänglig för att stödja er. Vårt team av erfarna jurister finns här för att ge er vägledning genom varje fas av processen, oavsett om det handlar om att välja det lämpliga avtalet, fylla i det korrekt eller underteckna det på rätt sätt. Vi är här för att säkerställa att ni har all nödvändig information och att ni känner er trygga med ert bodelningsavtal.

Behöver vi en jurist för att upprätta ett bodelningsavtal?

Nej, om ni är överens om hur ni ska fördela er samboegendom eller ert giftorättsgods behöver ni inte blanda in en jurist i er bodelning. Det som är viktigt är dock att ni har ett korrekt bodelningsavtal. Här här på Juridiska Dokument kan ni ladda ner ett garanterat juridiskt korrekt bodelningsavtal. Välj det bodelningsavtal som passar er civilstatus för mer information:

Våra jurister står alltid redo att hjälpa er, och fri juridisk rådgivning ingår i vår service. Kontakta oss på telefon 040/976434 eller skicka ett meddelande så hjälper vi er!

Så här tycker våra kunder:

Bodelningshandling

"Vill bara tacka för att ni finns. Ni är den första juristbyrån som jag kom i kontakt med som verkligen ville hjälpa och inte bara tjäna pengar. Tre andra jurister och min personliga bankman beskrev vår bodelning som väldigt krånglig och att ett personligt möte där de skulle debitera två timmar var ett absolut måste. Detta löste ni med ett telefonsamtal på tre minuter och med ert bodelningsavtal som jag köpte här på Juridiska Dokument."

Björn Håkansson, 
Stockholm

Bodelning

"Varm och trevlig, tydlig och hjälpsam. Stort tack! Efter att ha ringt runt till både surmulna och dyra jurister är jag väldigt glad över att komma över Thorlund Juristbyrå och köpa min bodelning härigenom. Något annat än 5 stjärnor vore missvisande."

Sandra Trygg