FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Så här tycker våra kunder

I det stora hela är jag fantastiskt nöjd! Jag var i ärlighetens namn nästan skeptisk till det låga priset jämfört med andra tjänster jag tittat på innan men det är precis så bra som alla säger. Mycket enkla instruktioner att följa för att få ett juridiskt korrekt bodelningsavtal och otroligt skönt att det ingår gratis rådgivning. Har kontaktat er vid ett par tillfällen för att ställa frågor och mötts av genuint god service. Har inga tveksamheter att rekommendera andra att använda denna tjänst för bodelningsavtal. Kommer själv att återvända hit i framtiden när jag får behov av andra typer av avtal eller hjälp. Tack! Hälsningar Petter Andersson, Stockholm
av
Varm och trevlig, tydlig och hjälpsam. Stort tack! Efter att ha ringt runt till både surmulna och dyra jurister är jag väldigt glad över att komma över Thorlund Juristbyrå och köpa min bodelning härigenom. Något annat än 5 stjärnor vore missvisande.
av
Stort tack för er utomordentligt fantastiska pedagogiska förmåga att göra juridiska termer mer lättförståeligt och ett underbart vänliga bemötande! Ert koncept med juridiska dokument är toppen! Rekommenderas varmt!
av
Läs fler kundomdömen!
Skriv ett kundomdöme

Bodelningsavtal mellan sambor

425 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Bodelningsavtal mellan sambor

Med vårt bodelningsavtal mellan sambor kan ni själva förrätta er bodelning till en bråkdel av kostnaden av vad det normalt kostar att förrätta en bodelning.

En begäran om bodelning måste framföras inom ett år efter att samboförhållandet upphört, annars går rätten till en bodelning förlorad. Vid en bodelning mellan sambor är det endast så kallad samboegendom som ska fördelas, dvs sådan egendom som ni har införskaffat för det gemensamma boendet. För att ingen av samborna ska kunna komma och kräva något i efterhand så är det viktigt att ni upprättar ett bodelningsavtal som båda parter undertecknar. 

Om en bostad ingår i bodelningen så måste ni upprätta ett bodelningsavtal. 
 
Vårt bodelningsavtal mellan sambor är garanterat juridiskt korrekt och upprättat av en jurist med specialkompetens. Naturligtvis medföljer detaljerade instruktioner och ni kan ladda ner bodelningsavtalet direkt efter avslutad beställning.
 

Fri juridisk rådgivning ingår, ni är alltid välkomna att kontakta våra jurister. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om bodelningsavtal mellan sambor

När behöver sambor ett bodelningsavtal?

Ett bodelningsavtal är ett juridiskt dokument som specificerar hur sambornas gemensamma egendom, kallad samboegendom, ska delas vid ett uppbrott. Samboegendom innefattar den gemensamt inköpta bostaden de bor i, samt möbler och hushållsutrustning anskaffade för det gemensamma hemmet. Avtalet möjliggör en rättvis och tydlig uppdelning av denna egendom.

Vad ingår i en bodelning mellan sambor?

I en bodelning mellan sambor ska den så kallade samboegendomen fördelas när samboförhållandet upphör. Samboegendom är den bostad som samborna gemensamt införskaffat och bor i, samt möbler och hushållsutrustning som köpts gemensamt till det gemensamma hushållet. Bodelningsavtalet ger parterna möjlighet att på ett rättvist och klart sätt reglera fördelningen av samboegendomen.

Vad är skuldtäckning i en bodelning?

Det innebär att skulder, som hör till samboegendom, räknas av innan samboegendomen fördelas. Skuldtäckning innebär att man först räknar ut värdet av samboegendomen och sedan drar av eventuella skulder. Det som blir kvar, det så kallade nettovärdet, delas mellan parterna. Om den ena sambon erhåller mer av samboegendomen på sin lott ska den andre sambon kompenseras med en bodelningslikvid.

Vad händer med gemensam bostad vid separation?

Om inget samboavtal finns, ska bostaden säljas och vinsten delas lika. Om ena parten vill behålla bostaden, kan denne göra så genom att lösa ut den andra parten.

Hur snabbt efter separation bör man göra en bodelning?

En begäran om bodelning ska göras inom ett år efter att samboförhållandet upphör, annars går rätten till bodelning förlorad. Det finns dock ingen fast tidsgräns för att genomföra en bodelning om samborna är överens, men det är klokt att göra det så snart som möjligt för att undvika rättsliga och ekonomiska komplikationer och tvister.

Behöver bodelningsavtalet bevittnas?

Nej, det krävs inte enligt svensk lag, men det kan vara klokt för att förhindra framtida tvister. Det ger en extra säkerhet om avtalets giltighet ifrågasätts i framtiden.

Behöver vi en advokat eller jurist för att göra en bodelning?

Nej, här på Juridiska Dokument kan ni ladda ner ett garanterat juridiskt korrekt bodelningsavtal för sambor. Våra erfarna jurister är alltid beredda att ge er den hjälp ni behöver, och vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning som en del av vår service. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: