FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Gåvobrev för direkt nedladdning!

Garanterat juridiskt korrekta gåvobrev upprättade av jurist med specialkompetens. Fri juridisk rådgivning ingår så du är alltid välkommen med frågor till våra jurister såväl före som efter köpet!

Du kan ladda ner våra gåvobrev till en bråkdel av kostnaden av vad det normalt kostar att få dessa dokument upprättade av en jurist.

Klicka på det gåvobrev som är aktuellt för dig för mer information!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om gåvobrev

Vad är ett gåvobrev?

Ett gåvobrev är ett skriftligt avtal där givaren tydligt förklarar sin avsikt att överlåta egendom till mottagaren, utan att kräva någon form av ersättning i gengäld. Gåvobrevet är därefter ett bevis på att en gåva har överlämnats och vilka villkor som är kopplade till gåvan.

När behöver jag upprätta ett gåvobrev?

Du bör upprätta ett gåvobrev när du vill ge bort lös eller fast egendom. Lös egendom är exempelvis pengar, möbler, aktier och bostadsrätter medan fast egendom är mark. Gåvobrevet skapar klarhet och minskar risken för framtida tvister.

Är ett gåvobrev juridiskt bindande?

Ja, ett korrekt utformat och undertecknat gåvobrev är juridiskt bindande. Det är ett avtal som visar att givaren frivilligt har överlåtit egendom till mottagaren.

Vi är flera gåvogivare, kan vi ändå använda oss av era gåvobrev?

Ja, det finns plats för upp till fem gåvogivare och fem gåvomottagare i våra gåvobrev.

Behöver jag betala skatt när jag ger bort egendom med ett gåvobrev?

I Sverige är gåvor skattefria. Dock kan det uppstå skattekonsekvenser för mottagaren vid en eventuell framtida försäljning av egendomen, beroende på gåvans värdering.

Kan jag överlåta pengar med ett gåvobrev?

Ja, du kan absolut använda dig av ett gåvobrev för att ge bort pengar till någon. Det viktiga är att du specificerar summan tydligt i gåvobrevet och att både givare och mottagare undertecknar det.

Kan man använda era gåvobrev för att ge bort endast en del av en bostadsrätt eller fastighet?

Absolut, ni anger fritt hur stor andel av bostadsrätten eller fastigheten som ska överlåtas som gåva.

Kan era gåvobrev användas av makar som vill ge en gåva till varandra?

Ja, vårt gåvobrev kan användas av alla, oavsett civilstånd. Förutom själva gåvobrevet erhåller du även tydliga anvisningar för hur makar ska göra efter att de skrivit gåvobrevet. Detta eftersom makar alltid måste registrera ett gåvobrev hos Skatteverket för att gåvan ska anses vara giltig.

Kan en gåva göras till enskild egendom?

Ja, vårt nedladdningsbara gåvobrev ger dig möjlighet att ange detta som villkor i gåvobrevet. Observera att detta inte gäller gåva mellan makar. Makar måste i dessa fall upprätta och registrera ett äktenskapsförord för att göra egendomen till enskild egendom.

Behöver jag en advokat eller jurist för att upprätta ett gåvobrev?

Nej, här på Juridiska Dokument kan du ladda ner ett garanterat juridiskt korrekt gåvobrev. Våra jurister står alltid redo att hjälpa dig, och fri juridisk rådgivning ingår i vår service. Kontakta oss på telefon 040/976434 eller skicka ett meddelande så hjälper vi dig!

Så här tycker våra kunder:

Gåvobrev

"Helt suverän service. Vi fick i princip alla frågetecken uträtade bara genom svaret på vårt första mail. Tack Carola. Sen var det bara att ladda ner rätt dokument. Får vi anledning att kontakta jurister i framtiden så har vi Thorlund bokmärkta. Rekommenderas starkt."

Peter Stenholm, Järfälla

Gåvor

"Grymt bra pris och extremt bra och snabb service då vi behövde hjälp med en gåva till våra barn. Rekommenderas starkt!"

John Hedman

Gåvobrev

"Bankens jurist skulle ha 3000 kronor för dessa dokument. Det tog bara 20 minuter att fylla i dokumenten så jag sparade mycket pengar."

Rosmari Hansson

Gåva

"Sparade en massa pengar på detta. Allt fungerade perfekt. Vi är nöjda."

Mats Svensson