FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Kampanjpris på vår framtidsfullmakt. Passa på!

Kampanjpris på vår framtidsfullmakt. Passa på!

Nu har vi övergått till vintertid och snart får vi börja ta fram adventspyntet och lysa upp i mörkret! Här på kontoret lyser som alltid flitens lampa och har du frågor om våra dokument är du alltid välkommen att kontakta mig på telefon 040-976434.

Den senaste tiden har jag fått många frågor om en speciell fullmakt – den så kallade framtidsfullmakten. Från och med juli 2017 kan du nämligen i en framtidsfullmakt utse vem som ska företräda dig, när du av olika anledningar inte själv har den möjligheten längre. Fram tills juli 2017 gällde att en person som hade svårt att själv ta hand om sina personliga och ekonomiska angelägenheter skulle företrädas av en god man, utsedd av domstol eller annan myndighet.

Du kanske tänker att en framtidsfullmakt är aktuell att upprätta först när du blir gammal eller när ett behov uppstår och att det är onödigt att i förväg utan direkt anledning fatta beslut som rör framtiden. Så är det inte! Ju förr man skriver en framtidsfullmakt desto tryggare kan man känna sig. Vem vet: Framtidsfullmakten kan vara vilande och behöver kanske aldrig tas i bruk.

Det är under årens lopp många människor som genom en generalfullmakt låter någon annan föra sin talan. Denna fullmakt har dock begränsningen att den upphör när fullmaktsgivaren inte längre kan fatta egna beslut. Har du en sådan generalfullmakt finns det därför all anledning att kombinera den med en framtidsfullmakt för ett bra skydd.

Vi har kampanjpris på vår framtidsfullmakt året ut så passa på att ladda ner den nu!

Klicka här för att läsa mer om vår framtidsfullmakt!

 

Med vänlig hälsning

Carola Rönnqvist