FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Så här tycker våra kunder

Min sambo och jag är mycket nöjda med servicen. Vår upplevelse var att bemötandet var mycket professionellt. Snabb återkoppling, stort engagemang och tydlig information. Jag blev förvånad över det låga priset för rådgivning och dokument. Har letat länge och tänkt anlita jurist. Är mycket glad att jag hittade er när jag googlade. Stort tack för all hjälp.
av
Jag är jättenöjd med dokumenten och supertacksam för hjälpen med vilket dokument jag skulle fylla i när jag velade mellan 2 och skickade mail till er. Snabbt svar och supertrevlig service! Jag kommer absolut rekommendera er till mina vänner som liksom jag inte är gifta men har barn tillsammans, tusen tack för att ni skapat denna smidiga och prisvärda tjänsten!
av
Jag är väldigt nöjd med den service jag fått av er. Dokumentet är smidigt och ni har gett enkla instruktioner till hur vi skall gå till väga. Jag ställde även en fråga till er innan jag beställde dokumentet och jag fick väldigt snabbt svar på min fråga. Detta är en väldigt smart och smidig lösning på ett annars krångligt moment för någon som inte alls är insatt i ämnet. Att skriva testamente upplevs nog ofta som något svårt och komplicerat, iallafall från min sida. Ni lyckas dock göra detta otroligt enkelt och lättförståeligt och dessutom till ett väldigt förmånligt pris. Skulle man inte förstå dokumentet finns ni även tillgängliga för kunden i form av rådgivning och då tycker jag att ni gjort allt ni kan för att möta kundens behov. Jag kommer definitivt rekommendera er till mina vänner!
av
Läs fler kundomdömen!
Skriv ett kundomdöme

Inbördes testamente mellan sambor

395 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Inbördes testamente mellan sambor

Vårt inbördes testamente mellan sambor är garanterat juridiskt korrekt och upprättat av en jurist med specialkompetens.

Som sambor ärver ni inte varandra om ni inte har ett testamente. Detta kan i värsta fall leda till att den efterlevande sambon tvingas gå från hus och hem. Det är således mycket viktigt för er som är sambor att skriva ett inbördes testamente om ni vill ärva varandra.

Detta testamente passar sambor både med och utan barn och ger er fyra olika lösningar att välja mellan. Det finns möjlighet att vädja till barnen att de skall vänta med att ta ut sitt arv tills ni båda är avlidna. Därutöver finns möjligheten att ge barnen ett ekonomiskt incitament till att vänta med att kräva ut sin laglott tills ni båda är avlidna.

Vårt testamente ger er de bästa möjligheterna inom lagens ramar att skydda den efterlevande sambon från barnens laglottskrav. Naturligtvis medföljer detaljerade instruktioner och ni kan ladda ner ert inbördes testamente direkt efter avslutad beställning.

Fri juridisk rådgivning ingår, ni är alltid välkomna att kontakta våra jurister. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om inbördes testamente mellan sambor

Vad är skillnaden mellan att ärva med "fri förfoganderätt" och "full äganderätt"?

Fri förfoganderätt ger den efterlevande sambon rätt att använda egendomen men inte testamentera bort den. Full äganderätt ger rätt att även testamentera bort egendomen, vilket innebär att sambon har full kontroll över egendomen och kan göra vad han/hon vill med den, inklusive att ge bort eller testamentera den till någon annan.

Hur fungerar arv för sambor med gemensamma barn?

Om det inte finns ett testamente och en sambo avlider och det finns gemensamma barn, kommer barnen att få ut hela sitt arv direkt. Minderåriga gemensamma barn kommer att få en god man som tar hand om deras arv och myndiga barn får hela sin arvslott och kan inte avstå från sin arvslott. Detta kan komplicera situationen oerhört för den efterlevande sambon. Ett inbördes testamente kan hjälpa till att lösa denna situation genom att ge den efterlevande sambon rätt att ärva den först avlidne sambon.

Varför bör sambor ha ett testamente?

Sambor ärver inte varandra enligt lag, så om ni vill kunna ärva varandra måste ni upprätta ett testamente. Utan ett testamente kommer arvet att fördelas enligt den legala arvsordningen, och den efterlevande sambon ärver inte alls. Detta kan leda till ekonomiska svårigheter för den efterlevande sambon, särskilt om paret har gemensamma barn eller andra ekonomiska förpliktelser. Ett testamente ger samborna möjlighet att specificera hur de vill att deras egendom ska fördelas efter deras död och kan ge båda parterna större trygghet och kontroll över sin ekonomiska framtid.

Vad händer om en sambo går bort och det inte finns ett testamente?

Om det finns barn, såväl gemensamma som barn från tidigare förhållanden, får barnen ut hela sitt arv direkt. Den efterlevande sambon har inte rätt till arv. Detta kan leda till att den efterlevande sambon står utan ekonomiska resurser eller tvingas sälja gemensamma tillgångar, såsom bostaden, för att betala ut barnens arv. Ett testamente kan hjälpa till att undvika dessa problem genom att klargöra hur egendomen ska fördelas och ge den efterlevande sambon rätt att ärva en del eller hela egendomen.

Vad är skillnaden mellan samboegendom och annan egendom?

Samboegendom utgörs av bostad och bohag som förvärvats för gemensam användning, medan annan egendom inte ingår i bodelningen. Samboegendomen delas lika mellan samborna vid en separation, förutsatt att inget samboavtal upprättats. All annan egendom ska ej delas utan tillfaller den sambo som äger egendomen.

Hur påverkar särkullbarn arvet?

Man pratar inte om att sambor har särkullbarn. När det gäller makar däremot, kallas barn från tidigare förhållanden för särkullbarn. När det gäller sambor har såväl barn från tidigare förhållanden som gemensamma barn alltid rätt att få ut hela sitt arv direkt. Detta innebär att om en sambo går bort och har barn, gemensamma eller från tidigare förhållanden, kommer dessa att ha rätt att få ut sitt arv omedelbart. Detta kan komplicera situationen för den efterlevande sambon, särskilt om det finns gemensamma barn, eftersom det aldrig blir den efterlevande sambon som får ta hand om barnens arv sådana gånger. Ett testamente kan hjälpa till att lösa denna situation genom att ge den efterlevande sambon rätt att ärva den först avlidne sambon.

Vad är ett inbördes testamente?

Ett inbördes testamente är ett gemensamt testamente där sambor kan avtala om att de ska ärva varandra. Detta kan vara ett effektivt sätt att säkerställa att den efterlevande sambon får ta del av den avlidne sambons egendom, särskilt om det finns barn eller andra potentiella arvingar som kan göra anspråk på arvet. Ett inbördes testamente kan också underlätta processen att upprätta testamentet, eftersom båda parterna kan komma överens om villkoren tillsammans och se till att de är nöjda med hur egendomen kommer att fördelas efter deras död.

Kan jag och min sambo själva upprätta ett inbördes testamente?

Ja, här på Juridiska Dokument kan ni ladda ner ett garanterat juridiskt korrekt inbördes testamente speciellt upprättat för sambor. Våra jurister står alltid redo att hjälpa dig och din sambo, och fri juridisk rådgivning ingår i vår service. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: