FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Testamente utfärdat av jurist

Testamente utfärdat av jurist

Med denna tjänst får du personlig hjälp av vår jurist att upprätta ett skräddarsytt testamente som passar just din livssituation. Tjänsten gäller både personliga testamenten och inbördes testamenten till samma fasta pris.

Tillsammans med vår jurist kan du i lugn och ro ställa frågor och berätta hur du vill att din kvarlåtenskap ska fördelas. Vår jurist besvarar dina frågor och följer upp med egna frågor om så krävs för att på bästa sätt ta tillvara dina och dina arvingars intressen. Tillsammans kommer vi fram till en bra lösning för din situation.

När alla dina frågor är besvarade utfärdar vår jurist ditt testamente. Det färdiga testamentet skrivs ut på arkivbeständigt papper och skickas till dig med post tillsammans med instruktioner för underskrift samt bevittning.

Har du frågor om denna tjänst så du är alltid välkommen att kontakta våra jurister på telefon 040/976434 eller skicka ett meddelande så hjälper vi dig!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om testamente

Vad är ett testamente?

Ett testamente är ett juridiskt dokument där du klart och tydligt kan specificera hur dina tillgångar, inklusive pengar, fastigheter, värdepapper och personliga ägodelar, ska fördelas efter din bortgång. Detta dokument ger dig full kontroll över hur ditt arv ska fördelas och ser till att dina önskemål efterlevs. Genom att upprätta ett testamente kan du undvika eventuella tvister eller missförstånd bland dina efterlevande och säkerställa att dina nära och kära ärver precis som du har tänkt.

Varför ska jag skriva ett testamente?

Att skriva ett testamente är ett sätt att säkerställa att dina önskemål och intentioner efterlevs efter din bortgång. Utan ett testamente kan dina tillgångar fördelas på ett sätt som du inte hade önskat. Genom att ha ett testamente kan du också ge specifik egendom till vänner, välgörenhetsorganisationer, eller andra organisationer som ligger dig nära hjärtat. Dessutom kan ett testamente minska risken för konflikter och tvister bland dina efterlevande. Du måste också skriva ett testamente om du vill att arvet efter dig ska vara mottagarens enskilda egendom.

Måste ett testamente bevittnas?

Ja, för att ett testamente ska vara giltigt och juridiskt bindande måste det bevittnas av två samtidigt närvarande, oberoende vittnen. Dessa ska inte vara berörda av testamentet på något sätt. Dessa vittnen spelar en avgörande roll eftersom de bekräftar att du var mentalt kapabel och i ett tillstånd att göra rationella beslut när du skrev testamentet. De säkerställer också att du skrev testamentet av egen fri vilja och inte var under någon form av påtryckning eller tvång.

Kan jag ändra mitt testamente?

Absolut, du har rätt att när som helst ändra, uppdatera eller återkalla ditt testamente. Livet förändras, och det kan uppstå situationer där du vill justera dina önskemål. Det är dock viktigt att eventuella ändringar görs korrekt, följer juridiska riktlinjer och att det senaste testamentet är lättillgängligt. Det är också rekommenderat att informera relevanta parter om ändringarna för att undvika förvirring i framtiden.

Vad händer om jag inte skriver ett testamente?

Om du inte upprättar ett testamente kommer dina tillgångar att fördelas enligt den lagstadgade arvsordningen. Detta kan innebära att dina tillgångar inte fördelas som du hade önskat. I vissa fall kan det leda till att nära och kära, som du kanske hade velat ska ärva, inte får något alls, medan andra som du kanske inte hade tänkt på kan få en större del av ditt arv. Därför är det viktigt att upprätta ett testamente för att säkerställa att dina önskemål efterlevs.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »


Kunder som köpt detta dokument har även köpt: