FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Ring 040-976434 vardagar mellan 9.00 - 14.30

Kundomdöme på Facebook

 4,9 av 5

Så här tycker våra kunder

Trevligt bemötande när jag ringde idag. Tack för all hjälp!
av
Efter ett par klick var dokumentet betalt och nedladdat. Snabbt och enkelt.
av
Perfekt! Snabb leverans
av

Skriv ett kundomdöme

Andrahandskontrakt för uthyrning av hyresrätt

395 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Andrahandskontrakt för uthyrning av hyresrätt. När du skall hyra ut din hyresrätt i andra hand så är det väldigt viktigt att du och din hyresgäst upprättar ett skriftligt andrahandskontrakt er emellan.

Vårt andrahandskontrakt reglerar allt som har med hyresförhållandet att göra: Hyra, hyresvillkor, uppsägningsvillkor med mera. Allt för att skydda både dig som hyresvärd och din hyresgäst. Vårt andrahandskontrakt för uthyrning av hyresrätt är utfärdat av en jurist med specialkompetens och det medföljer detaljerade instruktioner för hur du fyller i andrahandskontraktet.

För att hyra ut din hyresrätt i andra hand behöver du tillstånd till andrahandsuthyrning av din hyresvärd. Hyr du ut din lägenhet i andra hand utan tillstånd riskerar du att din hyresrätt förverkas och din hyresvärd kan avhysa dig. Här kan du beställa en ansökan om tillstånd för andrahandsuthyrning av hyresrätt. För att undvika att din hyresgäst får besittningsrätt till din hyresrättslägenhet bör ni även skriva ett avtal om avstående från besittningsskydd vid andrahandsuthyrning av hyresrätt.

Hyr du ut din hyresrätt möblerad så bör du absolut använda dig av vår inventarielista vid andrahandsuthyrning. Med en inventarielista försäkrar du dig om att få tillbaka dina inventarier i gott skick. Om inventarier blivit förstörda eller försvunnit så kan du rikta krav gentemot din hyresgäst.

Kommer du att vistas på annan ort och ej vara anträffbar under uthyrningsperioden bör en person utses att företräda dig i ärenden vad gäller hyresrätten under tiden. Denne person bör få en fullmakt som skall bifogas andrahandshyreskontraktet. Du kan beställa en fullmakt för andrahandsuthyrning av hyresrätt här!

6 sidor (andrahandskontrakt för uthyrning av hyresrätt 4 sidor samt instruktioner 2 sidor)

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: