FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Många testamenten försvinner!

Många testamenten försvinner!

De flesta anhöriga respekterar en avliden persons sista vilja. Det händer dock att testamenten försvinner när innehållet inte faller en legal arvinge i smaken. Det finns idag ingen möjlighet att registrera ett testamente som fallet är med exempelvis äktenskapsförord. Istället måste vi lita på våra närmastes goda vilja och respekt.

Många lägger sina testamenten i bankfacket. Tyvärr är inte heller detta en absolut garanti för att testamentet inte försvinner. Detta eftersom den som öppnar bankfacket kan göra sig av med testamentet om så skulle ligga i dennes intresse.

I samarbete med Sveriges Begravningsbyråers Förbund erbjuder vi dig och din familj en trygg lösning på detta problem med vår tjänst Dokumentbevakning. För en engångskostnad kan du säkerställa att alla viktiga juridiska dokument förvaras på ett säkert sätt och att de verkligen kommer fram den dag det behövs. Med dokumentbevakning kan du förvara upp till tio dokument, exempelvis:

  • Testamenten
  • Samboavtal
  • Gåvobrev
  • Personliga dokument, såsom vigselbevis, födelsebevis, personlig beskrivning om hur du vill att din begravning ska gå till med mera.

När du avlider kontaktas dina anhöriga direkt med information om att du har dokument under dokumentbevakning och att det finns ett testamente. Du kan därför vara trygg i att dina dokument alltid kommer fram.

Klicka här för mer information om Dokumentbevakning!