FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Så här tycker våra kunder

Var lite förundrad över det låga priset och så här i efterhand är jag än mer förundrad. Köpte en framtidsfullmakt och ett testamente. Båda dokumenten är enkla att använda med bra instruktioner. Ville försäkra mig om ett par saker så jag ringde upp och fick prata med en jurist direkt. Hon besvarade inte bara mina frågor utan gav mig även rent praktiska råd vad gäller just min familjesituation. Att juridisk rådgivning ingår är inget annat än fantastiskt! Kommer garanterat att återvända hit i framtiden.
av
Jag är så nöjd. Glad att jag hittade ER på nätet. Att få hjälp att få ner mina amatörskrivna tankar till ett juridiskt dokument har gjort att jag nu känner mig så trygg. Att kunna sitta hemma i sin trygga tillvaro, men ändå nära kontakt med kunskapen hos Juridiska Dokument... det är den mest positiva känslan jag har. Trevligt, personligt och proffsigt.
av
Jag är väldigt nöjd med servicen, kunde inte vara bättre. Väldigt skönt att veta att man kan ringa om man har frågor. Dessutom hanteras önskemålen snabbt och smidigt. Rekommenderar helt klart er hädanefter!
av
Läs fler kundomdömen!
Skriv ett kundomdöme

Personligt testamente

395 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Personligt testamente

Oroar du dig för vad som kommer att hända med din egendom när du inte längre finns med oss? Många lämnar sina nära och kära i osäkerhet eftersom de inte har specificerat hur deras kvarlåtenskap ska fördelas. Detta kan leda till konflikter, missförstånd och juridiska tvister bland dina närmaste.

Vill du själv bestämma vad som ska hända med din kvarlåtenskap vid din bortgång måste du skriva ett testamente. Genom att skriva ett personligt testamente kan du själv fördela kvarlåtenskapen som du önskar.

Vårt personliga testamente uppfyller samtliga lagstadgade formkrav och är upprättat av jurist med specialkompetens. Naturligtvis medföljer detaljerade instruktioner och du kan ladda ner ditt testamente direkt efter avslutad beställning.

Fri juridisk rådgivning ingår så du är alltid välkommen att kontakta våra jurister genom att skicka ett meddelande så hjälper vi dig!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om testamente

Vad är ett testamente?

Ett testamente är ett juridiskt dokument där du specificerar hur din egendom och dina tillgångar ska fördelas efter din död. Detta inkluderar inte bara fastigheter och pengar, utan även personliga tillhörigheter som smycken, möbler och till och med digitala tillgångar. Genom att upprätta ett testamente kan du säkerställa att dina önskemål efterlevs och att dina nära och kära inte hamnar i en komplicerad juridisk situation efter din bortgång. Med rätt vägledning, som den vi erbjuder, kan processen bli smidig och trygg.

Är det nödvändigt att skriva ett testamente?

Det är inte ett lagligt krav att ha ett testamente, men det är starkt rekommenderat. Utan ett testamente kommer din egendom att fördelas enligt den allmänna arvsrätten, vilket kanske inte alltid överensstämmer med dina personliga önskemål. Att ha ett testamente kan också minska risken för tvister mellan arvingar.

Var förvarar jag mitt testamente?

Det är viktigt att förvara testamentet på en säker och lättillgänglig plats. Många väljer att förvara det i ett bankfack eller på en plats hemma där de vet att det kommer att hittas. Du kan även använda dig av vår tjänst Dokumentbevakning.

Vad händer om jag inte har ett testamente?

Om du inte har ett testamente kommer din egendom att fördelas enligt den legala arvsrätten. Detta innebär att dina närmaste släktingar kommer att ärva dig i en viss ordning, som kan inkludera make/maka, barn och föräldrar. Om du inte har några nära släktingar kan ditt arv tillfalla staten. Att upprätta ett testamente ger dig kontroll över hur dina tillgångar fördelas.

Behöver jag uppdatera mitt testamente vid livsförändringar?

Ja, det är en god idé att granska och eventuellt uppdatera ditt testamente vid större livsförändringar som äktenskap, skilsmässa, födsel av barn eller andra stora förändringar i din ekonomiska situation. Ett uppdaterat testamente säkerställer att dina önskemål alltid är aktuella.

Kan jag inkludera välgörenhet i mitt testamente?

Ja, det är absolut möjligt. Många väljer att lämna ett arv till välgörenhetsorganisationer för att stödja en sak de brinner för. Detta kan vara ett sätt att lämna ett varaktigt arv och göra en positiv inverkan på världen.

Vad är en arvsklass?

En arvsklass är en kategori av personer som har rätt att ärva dig enligt svensk lag, om du inte har ett testamente. Det finns tre arvsklasser: den första inkluderar barn och barnbarn, den andra föräldrar och syskon, och den tredje far- och morföräldrar.

Hur länge är ett testamente giltigt?

Ett testamente förblir giltigt tills du väljer att ändra eller ogiltigförklara det. Det är viktigt att regelbundet granska testamentet för att säkerställa att det fortfarande reflekterar dina önskemål.

Kan jag själv upprätta ett testamente?

Ja, här på Juridiska Dokument kan du ladda ner ett garanterat juridiskt korrekt testamente. Våra jurister står alltid redo att hjälpa dig, och fri juridisk rådgivning ingår i vår service. Skicka ett meddelande så hjälper vi dig!

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: