FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Så här tycker våra kunder

I det stora hela är jag fantastiskt nöjd! Jag var i ärlighetens namn nästan skeptisk till det låga priset jämfört med andra tjänster jag tittat på innan men det är precis så bra som alla säger. Mycket enkla instruktioner att följa för att få ett juridiskt korrekt bodelningsavtal och otroligt skönt att det ingår gratis rådgivning. Har kontaktat er vid ett par tillfällen för att ställa frågor och mötts av genuint god service. Har inga tveksamheter att rekommendera andra att använda denna tjänst för bodelningsavtal. Kommer själv att återvända hit i framtiden när jag får behov av andra typer av avtal eller hjälp. Tack! Hälsningar Petter Andersson, Stockholm
av
Det här var otroligt värdefullt för mig! Det gick att förstå steg för steg där man lätt kan fylla i det som ska göras. När man är i ett väldigt utsatt läge som när man behöver dessa papper är det varma bemötandet, tillgång till hjälp och enkla instruktioner guld värd! Tack!
av
Otroligt fint bemötande och genuint engagerade att juridiskt hjälpa till och förstå den enskildes situation. Dessutom har de på ett begripligt sätt hjälpt till med ett steg för steg instruktioner för sina dokument om hur man fyller i dem. Föredömligt!
av
Läs fler kundomdömen!
Skriv ett kundomdöme

Bodelningsavtal mellan makar

425 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Bodelningsavtal mellan makar

Med vårt bodelningsavtal kan ni själva förrätta er bodelning till en bråkdel av vad det normalt kostar att förrätta en bodelning med hjälp av jurist eller advokat. Bodelningsavtalet kan användas både vid äktenskapsskillnad och vid bodelning under bestående äktenskap.

Vårt paket för bodelning mellan makar innehåller följande dokument som ni kan behöva för en juridiskt korrekt bodelning mellan makar:

  • Anmälan om bodelning att skicka in till Skatteverket innan ni kan gå vidare med en bodelning under äktenskapet.
  • Bodelningsavtal för att genomföra en bodelning under äktenskapet.
  • Bodelningsavtal för att genomföra en bodelning i samband med äktenskapsskillnad.
  • Registreringsbrev att bifoga bodelningsavtalet då ni skickar in det till Skatteverket för registrering.
Vårt bodelningsavtal mellan makar är garanterat juridiskt korrekt och upprättat av en jurist med specialkompetens. Naturligtvis medföljer detaljerade instruktioner och ni kan ladda ner ert bodelningsavtal direkt efter avslutad beställning.
 

Fri juridisk rådgivning ingår, ni är alltid välkomna att kontakta våra jurister. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om bodelning mellan makar

När behöver makar ett bodelningsavtal?

Ett bodelningsavtal för makar är ett juridiskt dokument som specificerar hur makarnas gemensamma egendom, kallad giftorättsgods, ska delas vid en separation eller skilsmässa. Giftorättsgods innefattar all egendom som inte är enskild egendom. Avtalet möjliggör en rättvis och tydlig uppdelning av denna egendom. Utan ett sådant avtal kan fördelningen av egendomen bli komplicerad och leda till tvister, särskilt om det finns betydande tillgångar eller skulder inblandade.

Vad är giftorättsgods?

Giftorättsgods är all den egendom som makar äger i äktenskapet. Giftorättsgods kan bestå av pengar, aktier, bilar, möbler, hus och bostadsrätter osv. Egendom som makarna uteslutet använder för eget bruk, det vill säga egendom som hör till visst fritidsintresse eller hobby, är inte giftorättsgods. Inte heller privata saker som klockor, smycken, kläder, väskor osv. Denna sorts egendom kan dock ingå om den har ett mycket stort värde i förhållande till makarnas egendom. Makar ska alltså gå ur äktenskapet med lika mycket giftorättsgods, det är därför det kallas att man har giftorätt i varandras egendom. Denna giftorätt upphör i och med en bodelning, där man delar upp allt giftorättsgods. Motsatsen till giftorättsgods är enskild egendom.

Vad är enskild egendom?

Enskild egendom är egendom som inte ska ingå i en bodelning mellan makar, det vill säga motsatsen till giftorättsgods. Egendom utgör enskild egendom genom att det anges som ett villkor i ett gåvobrev, ett villkor i ett testamente eller genom att makar har skrivit ett äktenskapsförord där de kommit överens om att all egendom, eller endast viss egendom, ska utgöra enskild egendom. Förmånstagande genom försäkringar kan också utgöra enskild egendom.

Måste makar göra en bodelning om de är överens?

Ja, makar måste enligt lag göra en bodelning även om de är överens. Detta för att giftorätten finns kvar om inte ett bodelningsavtal har upprättats som bevis på att en fördelning har gjorts.

Måste vi skriva ett bodelningsavtal, vi är ju överens?

Om ni inte skriver ett bodelningsavtal finns det ju inget bevis på att ni verkligen har gjort en bodelning. Dessutom kommer ni att behöva visa upp avtalet under resten av ert liv vid uppmaning, bland annat när ni ska låna pengar och skaffar bostad. Ett bodelningsavtal är inget man bara skriver när man är oense, det upprättas som ett bevis på att ni gjort er bodelning, som en kvittens.

Vad ingår i en bodelning mellan makar?

Ett bodelningsavtal för makar specificerar hur makarnas giftorättsgods ska fördelas när äktenskapet upphör. Giftorättsgods är all egendom som inte är enskild egendom. Detta kan inkludera allt från fastigheter och bankkonton till värdepapper och personliga ägodelar. Bodelningsavtalet ger parterna möjlighet att på ett rättvist och klart sätt reglera fördelningen av giftorättsgodset, vilket underlättar processen och minskar risken för konflikter.

Vad är skuldtäckning i en bodelning?

Skuldtäckning innebär att skulder, som hör till giftorättsgodset, räknas av innan egendomen fördelas. Först räknar man ut värdet av giftorättsgodset och sedan drar av eventuella skulder. Det som blir kvar, det så kallade nettovärdet, delas mellan makarna. Om den ena maken erhåller mer av giftorättsgodset på sin lott ska den andre maken kompenseras med en bodelningslikvid. Detta säkerställer att båda parter får en rättvis andel av den gemensamma egendomen efter skulder.

Vad händer med gemensam bostad vid skilsmässa?

Om en av makarna önskar behålla bostaden, är det möjligt genom att lösa ut den andra maken. Detta görs vanligen på så sätt att den maken som löser ut den andra tar över de gemensamma bolånen och betalar hälften av bostadens nettovärde till den andra maken, eller enligt en separat överenskommelse mellan dem.

Hur snabbt efter separation bör man göra en bodelning?

Även om det inte finns någon fast tidsgräns för att genomföra en bodelning, är det klokt att göra det så snart som möjligt efter separationen. Detta undviker potentiella rättsliga och ekonomiska komplikationer och tvister. Genom att snabbt komma överens om en bodelning kan makarna också påbörja nästa kapitel i sina liv med större klarhet och säkerhet.

Behöver bodelningsavtalet bevittnas?

Även om det inte krävs enligt lag att ett bodelningsavtal bevittnas, kan det vara klokt att ha två oberoende vittnen närvarande när avtalet undertecknas. Detta ger en extra säkerhet om avtalets giltighet ifrågasätts i framtiden och kan hjälpa till att förhindra tvister.

Behöver jag en jurist eller advokat för att genomföra en bodelning?

Nej, här på Juridiska Dokument kan du ladda ner ett garanterat juridiskt korrekt bodelningsavtal med detaljerade instruktioner. Våra jurister står alltid redo att hjälpa dig, och fri juridisk rådgivning ingår i vår service. Skicka ett meddelande så hjälper vi dig!

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: