FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Så här tycker våra kunder

Rekommenderas!
av
Precis vad vi letade efter. Bra dokument som är lätta att använda.
av
Som jag googlat efter detta! Jag är väldigt nöjd. Tackar för hjälpen på chatten.
av
Läs fler kundomdömen!
Skriv ett kundomdöme

Äktenskapsförord och skuldebrev

595 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Äktenskapsförord och skuldebrev vid olika kontantinsats i gemensam bostad

Har ni köpt en bostad tillsammans och avser att äga hälften var trots att ni betalat olika mycket i kontantinsats så är denna dokumentkombination lämplig för er. Ett skuldebrev kombinerat med ett äktenskapsförord gör att den make som betalade mer i kontantinsats inte riskerar ett orättvist utfall i en framtida bodelning er emellan.

Vi får ofta frågor från våra kunder om hur de ska reglera olika stora kontantinsatser när de köper en gemensam bostad vilket gjorde att vi tog fram denna lösning. Äktenskapsförordet och skuldebrevet är garanterat juridiskt korrekta och upprättade speciellt för denna situation. Det medföljer givetvis detaljerade instruktioner inklusive räkneexempel så ni på egen hand enkelt ska kunna åstadkomma en rättvis och juridiskt korrekt lösning utan att behöva ta hjälp av jurist. Ni kan ladda ner ert äktenskapsförord och skuldebrev direkt efter avslutad beställning.

Fri juridisk rådgivning ingår, ni är alltid välkomna att kontakta våra jurister. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

 

 

 

 

 

Vanliga frågor om äktenskapsförord och skuldebrev vid olika kontantinsats i gemensam bostad

Hur påverkar olika kontantinsats i gemensam bostad makarnas ekonomi?

I ett äktenskap betraktas all egendom som giftorättsgods, oavsett kontantinsats, om inte annat har avtalats genom äktenskapsförord. Detta innebär att vid en eventuell skilsmässa delas all egendom lika, oavsett vem som betalat vad. Detta kan leda till orättvisa situationer om en make har bidragit mer ekonomiskt och detta inte reglerats med ett äktenskapsförord och ett skuldebrev.

Vad är ett äktenskapsförord, och när behövs det?

Ett äktenskapsförord är ett avtal mellan makar som reglerar egendomsförhållandena i äktenskapet. Det kan behövas om makar vill undanta viss egendom från att vara giftorättsgods, som till exempel en bostad där en make har betalat en större kontantinsats. Detta skyddar den make som har bidragit mer och ser till att båda parter får en rättvis andel vid en eventuell skilsmässa.

Kan makar äga olika stora andelar av bostaden?

Ja, makar kan äga olika stora andelar av bostaden, men det bör regleras i ett äktenskapsförord för att undvika komplikationer vid en eventuell skilsmässa. Utan ett äktenskapsförord betraktas all egendom som giftorättsgods, och vid en skilsmässa delas all egendom lika.

Vad händer om makar går in med olika kontantinsats utan äktenskapsförord?

Utan äktenskapsförord betraktas all egendom som giftorättsgods, och vid en eventuell skilsmässa delas all egendom lika, oavsett kontantinsats. Detta kan leda till orättvisa situationer där en make förlorar pengar. Det är därför viktigt att överväga att upprätta ett skuldebrev och ett äktenskapsförord om makar går in med olika kontantinsats.

Hur skriver man ett äktenskapsförord?

Ett äktenskapsförord skrivs i skriftlig form och måste undertecknas av båda parter. Det bör vara tydligt och klart och ska registreras hos Skatteverket för att vara juridiskt bindande. Det är rekommenderat att ta hjälp av en jurist för att säkerställa att äktenskapsförordet uppfyller alla lagkrav.

Kan ett äktenskapsförord ändras eller upphävas?

Ja, ett äktenskapsförord kan ändras eller upphävas genom att ett nytt skriftligt äktenskapsförord upprättas mellan makarna och registreras hos skatteverket. Det är viktigt att båda parter är överens och att det nya avtalet är juridiskt bindande.

Vad händer med bostaden om en make har betalat hela köpeskillingen?

Om en make har betalat hela köpeskillingen och inget äktenskapsförord finns, betraktas bostaden fortfarande som giftorättsgods. Detta innebär att vid en eventuell skilsmässa delas bostaden lika, oavsett vem som betalat vad. Det är därför viktigt att överväga ett äktenskapsförord om en make har betalat hela köpeskillingen.

Är det viktigt att ha ett äktenskapsförord om man är gift och har barn?

Ett äktenskapsförord kan vara viktigt om man vill skydda vissa tillgångar för barnen, särskilt om det finns barn från tidigare äktenskap. Det kan också vara viktigt om en make har betalat en större kontantinsats och vill säkerställa att den insatsen går tillbaka till honom eller henne vid en eventuell skilsmässa.

Behöver jag en jurist för att upprätta ett äktenskapsförord och skuldebrev vid olika kontantinsats i gemensam bostad?

Nej, här på Juridiska Dokument kan du ladda ner alla dokument du behöver. Våra jurister står alltid redo att hjälpa dig, och fri juridisk rådgivning ingår i vår service. Skicka ett meddelande så hjälper vi er!

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: