FRI JURIDISK RÅDGIVNING!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundomdöme på Facebook

 5 av 5

Så här tycker våra kunder

Super bra service, sakliga, kunniga, konkreta och snabba!
av
Er telefonrådgivning är guld värd. Nästa gång jag behöver något kommer jag till er.
av
Snabbt, enkelt och billigt!
av
Läs fler kundomdömen!
Skriv ett kundomdöme

Ansökan om bodelningsförrättare - Sambor

395 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Beskrivning:

Ansökan om bodelningsförrättare - Sambor

När ett samboförhållande upphör ska en bodelning göras om ni inte har ett samboavtal som säger annat. I bodelningen ska all så kallad samboegendom delas lika mellan er oberoende av vem som betalat vad och vem som äger vad. Samboegendom är gemensam bostad som är anskaffad för gemensamt bruk, samt bohag anskaffat för gemensamt bruk. Egendom ni hade innan ni flyttade ihop är inte samboegendom. 

Om du och din sambo är överens om hur ni ska dela er samboegendom kan ni göra er bodelning själva. Bodelningsavtal för detta ändamål kan du ladda ner här. Om ni inte kan komma överens om hur ni ska fördela er samboegendom eller om du vill genomföra en bodelning men din sambo vägrar att medverka till detta kan tingsrätten utse en bodelningsförrättare åt er.

En ansökan om bodelningsförrättare kan göras av er gemensamt eller så kan endast en av er skicka in en ansökan. En bodelningsförrättare utses oberoende av om den ena parten vill eller inte och kostnaden för bodelningsförrättaren ska delas er emellan. Naturligtvis medföljer detaljerade instruktioner och du kan ladda ner dokumentet direkt efter avslutad beställning.

Fri juridisk rådgivning ingår så du är alltid välkommen att kontakta våra jurister på telefon 040/976434 eller skicka ett meddelande så hjälper vi dig!

 

Kunder som köpt detta dokument har även köpt: